maandag 28 januari 2013

Restjes leer


 
Ik heb een doos vol stukjes (afval)-leer van mijn man gehad. Nu zou ik daar graag iets van maken. Maar wat? Ik zou het liefst lapjes omhaken of zo iets en dan aan elkaar haken. Heeft iemand van jullie misschien een idee? Of een link naar een site waar een leuk idee op staat? Als je iets weet laat dan hier onder even een berichtje achter.


Groetjes Jolanda

22 opmerkingen:

  1. Oh leuk, vroeger had je van die leren tassen met lapjes leer die met elkaar verbonden waren door haakwerk. Geen idee of je daar iets van op het net kan vinden.

    Lieve groet, dinah

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat klopt zal eens gaan zoeken of ergens op het net te vinden is hoe dat moet. Heb het vroege weleens gedaan.

      Verwijderen
    2. Wat leuk die ideeën! Ook ik zit te kijken met stalen van meubelleer. Een tas maken zonder naaimachine kan dat ook? Zijn er nog meer tips?

      Verwijderen
  2. armbandjes ervan maken met wat bedeltjes eraan??

    succes

    lieve groet jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is ook nog een idee. Ik moet gewoon een s aan de freubel.

      Verwijderen
  3. Jee wat leuk zeg, Je kunt er ook een soort van patch work van maken, weet niet hoe veel het is, maar bijvoorbeeld voor een kussen ofzo!
    Benieuwd wat het gaat worden.
    Groetjes Hester

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is echt een doos vol.Maar wel allemmaal verschillend kleuren en maten. Maar wie weet.

      Verwijderen
  4. Wat leuk!!!
    Je kunt er een figuurtje uit knippen, bijvoorbeeld een hartje, en die dan omhaken.
    Dan heb je een super leuke sleuterhanger!

    Groetjes Leonie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik denk dat je best de lapjes kan gaan omhaken en deze weer aan elkaar haken ( net als granny's ) en deze lappen gebruiken om een poef, stoel of e.d te bekleden.

    Je zou ze ook in kleine stukjes kunnen knippen en deze omhaken net als een granny. Dan heb je een granny met een klein stukje leer in het midden. Hiervan kan je dan misschien wel kussen sloopjes of iets maken?

    Off misschien omhaken en passenlappen maken ( al weet ik niet of leer warmte tegen houd )

    Ik zou ze in iedergeval omhaken haha.

    liefs,
    Samantha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is ook wat ik wil alleen nu nog even zoeken hoe dat ook al weer moet.

      Verwijderen
  6. Kijk eens op pinterest.com : "what to do with leather scraps". Daar staan heel wat ideetjes op.

    Veel plezier.

    Kathleen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat leuk Jolanda...ik heb zelf nog nooit iets met leer gedaan, maar ik denk dat je zoals Kathleen al aangeeft op Pinterest best wel wat zou kunnen vinden! Nicole van Nicollie.nl maakte ook vanalles van lapjes leer..portemonneetjes e.d.maar dat is dan meer naaiwerk. Succes!! Grtzz..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Super leuk! IK heb zelf van leer een hartje gemaakt, lintje eraan en dan is het helemaal leuk. Verder gebruik ik het ook als lint voor een sleutelhanger of als hanger (vierkantje met bijvoorbeeld een knoop erop of een strikje). Succes :) Groetjes Hetty

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mss kun je hier wat inspiratie op doen X
    http://www.re-smuk.nl/#collecties
    Groet Esther (Espiratie)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Enkele ideetjes heb ik wel, ik denk meteen aan laarsjes voor poppen natuurlijk! Maar je kan ook een poef maken of allerlei mapjes/etuitjes door langs de randen sneetjes te maken, de delen op elkaar te leggen en dan rondom dicht te naaien met een leren veter door de sneetjes. Zo maakten we vroeger een mapje voor bijvoorbeeld een inklapbaar loepje of zakmes. Haarspelden: zo een met een houten pin erdoor (kun je ook nog iets leuks op haken), armbandjes, etc. Tasjes (kun je ook omhaken)buideltjes, slippers? En als je echt niet weet wat je er mee moet doen: ik ben er gek op! Maar je krijgt vast 1001 goede ideeën toegestuurd, succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een leuke lapjes meis! Enne inmiddels ideetjes hier genoeg hihihihi

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik zie al wat leuke reacties. Ik had vroeger ook een tas van allerlei lapjes. Ik was echt fan! Je hebt een super leuke blog. Ik ben volger geworden!
    Liefs Anniek

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mijn moeder heeft er onderzettertje van gemaakt, lapje leer, bierviltje, lapje leer. De lapjes leer ca. 1cm groter dan het bierviltje. Met de gaatjes tang gaatjes in het leer maken en dan samen vasthaken

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik kreeg van Sil een engeltje van leer. De vleugeltjes zijn van leer en het lijfje van suède. Is wellicht ook een idee
    http://365dagencreatief.blogspot.nl/2013/01/ik-kreeg-leuke-post.html is de blogpost en bij Sil zelf wellicht nog meer te zien.
    Knuff!

    BeantwoordenVerwijderen